Regler for reising med kjæledyr

Planlegger du å ta med kjæledeggen på ferie? Da er det viktig å sette seg godt inn i hvilke regler som gjelder.

Hund i koffert klar for reise

Men før du pakker kofferten ber vi deg tenke gjennom følgende: Å reise utenlands er en påkjenning for mange kjæledyr. Hva ville dyret ditt valgt hvis det fikk bestemme? Dino, for eksempel, liker seg jo godt hos mormor (godbiter i mengder), og en uke på dyrepensjonatet er bare spennende for en sosial labrador. Kanskje er hjemme best?

Hvis du bestemmer deg for at din firbente venn skal være med, tar du kontakt med ambassaden i landet du skal besøke. De kan gi deg en oversikt over hva dyret trenger av behandling og undersøkelser for å komme på besøk. Reglene varierer fra land til land.

På Mattilsynets nettsider finner du oversikt over reglene for å komme hjem igjen til Norge.Reglene varierer noe alt etter hvor dere har vært. 1.mai 2013 kom det nye regler.

Det er mye å sette seg inn i for å kunne krysse landegrensene med kjæledyr. Det er lurt å bruke litt tid på Mattilsynet sine nettsider. Her er mye og god informasjon, se linker under.

Ved Kjæledeggen Dyreklinikk hjelper vi deg med det du trenger for å gjøre dyret reiseklart. Du kan bestille time til ID-merking, pass, ormekurbehandling, vaksinering eller annet. Alt etter hvor du skal, vil vi også gi informasjon om forebyggende tiltak for å hindre at kjæledeggen din pådrar seg sykdom i ferien. Det kan være aktuelt med forebyggende behandling mot flått, lopper og hjerteorm. Vaksine mot leptospirose anbefales til hunder som skal feriere i middelhavslandene.