Keisersnitt på Marsvin

Mala marsvin hadde vært til undersøkelse dagen før. Formen var fin men fødselen lot vente på seg. Det var mistanke om at det kun var en kjempestor unge inne i den digre magen. Kunne dette gå bra uten keisersnitt?

Vi bestemte oss for å vente en dag til, da litteraturen på marsvinkeisersnitt gav Mala heller dårlige odds. Det beste ville være om hun klarte dette selv!

I mellomtiden forberedte vi oss på at det kunne bli et keisersnitt. I dette tilfellet ville det gå dårlig hvis vi ikke var villige til å prøve.

Mala ankom klinikken i litt redusert allmenntilstand. Det var fortsatt ingen tegn til at hun ville presse ut ungen selv. Vi tok et røntgenbilde, og dermed var det ingen tvil lenger, denne ungen måtte opereres ut.

Operasjon ble det, og for en opplevelse! Det spesielle med marsvinunger er at de kommer ut som fiks ferdige miniatyrkopier av de voksne.

Marsvin keisersnitt - Kjæledeggen Dyreklinikk AS - Ålesund

Marsvinungen ”vår” var intet unntak. En robust unge med masse pels og nydelige farger. Det var en helt ubeskrivelig opplevelse å ta imot det lille perfekte dyret. Mens mor ble sydd sammen var ungen allerede klar til å møte verden. Det gikk ikke mange minuttene før den var i gang med å amme sin sovende mor. Det første høystrået gikk ned på høykant, bare to timer etter at den ble skåret ut av livmoren.

Marsvin - Kjæledeggen Dyreklinikk AS - Ålesund

Mala er fortsatt i drømmeland. Her får hun oksygen etter operasjonen. Marsvinungen slapper av etter et godt måltid.

To-tre uker etter fikk vi besøk på klinikken: Det var marsvinungen som allerede hadde vokst til trippel størrelse. I mangel av kamera må du se det for deg; en velfødd sjarmør av en marsvingutt med tykk rødbrun og hvit pels klar til å erobre verden!