Assistent June Therese Johansen

Assistent June Therese Johansen

Ridelærer på dyreklinikk.

Jeg har vært glad i og opptatt av dyr hele livet. Jeg har vokst opp med katt, og på sommeren brukte vi å låne kaniner som vi hadde ute i hagen, til jeg ble gammel nok til å få egne kaniner. Da fikk jeg 2 hvite dvergveddere til gårds. Og etter det har det ballet på seg med noen kull med kaninunger, flere katter og etterhvert egen hest da jeg var 15 år.

Jeg har også vært mye i fjøsen med melkekyr. Jeg begynte å jobbe som avløser da jeg var 14 år, i hovedsak for å kunne betale for ridetimer.

I fjøsen lærte jeg mye om sykdommer, var med på kalvinger, avhorninger, insemineringer og nødslakting. Og lærte fort livets realiteter. Der jobbet jeg det jeg kunne til de utvidet til robotfjøs i 2015.

Men noe som har stått meg nærmest er hesten. Hele utdannelsen min har hest i sentrum, hestelinja på videregående, lærling, folkehøyskole med hest, og til slutt ridelærerutdanning ved Norsk Hestesenter, Starum. Der var jeg ferdig med trinn 2 i desember 2016.

Jeg var så heldig og fikk sommerjobb på Kjæledeggen Dyreklinikk sommeren 2016, og stortrivdes. Og nå som jeg er ferdig med studiet, og flyttet til Ålesund, er jeg veldig heldig som får fortsette å jobbe her. Jeg har tatt med meg en liten pusejente fra Vesterålen, som vi har gitt navnet Amy. Jeg har også egen hest ved navn Diamond.